Crabbelaer
Dorstigen aller landen, verenigt u.

Via deze nieuwsbrief blijft u maandelijks op de hoogte van belangrijk, minder belangrijk en zelfs compleet nutteloos, Crabbelaer nieuws.

- januari 2016 -

- Breaking news -

Crabbelaer is uitverkocht!
Brouwerij de 6 Helmen vraagt geen Crabbelaer meer te drinken.

video Crabbelaer

Brouwerij de 6 helmen, de bedenker van Crabbelaer, heeft in een videoboodschap gevraagd zijn bier NIET meer te drinken.

Het nieuws sloeg in als een bom. Overal, te lande en te velde kwamen er spontane protestacties. Naar de reden van dit vreemde verzoek, is het echter nog gissen. Zo doet de ronde dat Crabbelaer een groot deel van zijn stock, zelf soldaat heeft gemaakt. Maar we weten zelf beter. Kwaliteit is ons hoogste goed en we kunnen daarom niet sneller brouwen.


Doch enkele reacties:

"Wij kunnen niet garanderen Crabbelaers te blijven voorzien, niet moeilijk als ze zelf alles opdrinken." L.D. van Café X

"T'is altijd het zelfde met die Crabbelaers, als ze komen leveren is de helft van mijn bestelling 'toevallig' al van hun bakfiets gevallen" A.F. van Restaurant Y


Wat er ook van aan, je denkt best twee keer na , alvorens de laatste Crabbelaer te bezigen. Vandaar onze warme oproep om een Crabbelaer met minstens vier vrienden te delen of hem te koesteren in de kelder voor speciale gelegenheden.

lijn
- Transfer news -

Ook voor Crabbelaer
is het transferseizoen van start gegaan


Pele

Terwijl Liselot elders haar geluk gaat beproeven, trok de Gentste Crabbelaer- ploeg Pele Deweerdt aan. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, maar speelt liefst in de spits. Als hij maar kan scoren, luidt het.

"De goesting is groot, de dorst nog groter" aldus Pele.

Hij heeft in het voorbije verleden voor en achter de toog gestaan. Hij heeft roots in basisschool de Harp te Gent (daar waar ook de kinderen van Benoit en Kristof naar school gaan).

lijn
Brouwen met vertrouwen

In de laboratoriums van Crabbelaer, ook wel de Crablabs genoemd, borrelt een nieuw brouwsel. Meesterbrouwer Kristof licht alvast een tipje van de sluier:

"De nieuwe crabbelaer brengt een hulde aan Gent en zijn helden."

Het bier is momenteel aan het lageren. We voorzien de launch begin maart. We hebben een fantastisch receptuur beproefd en geproefd. We kunnen nu al verklappen dat het gebrouwen is met 4 granen : gerstemout, tarwemout, roggemout en havermout en 3 nobele hopsoorten. De eerste reacties bij het proeven waren zeer lovend.

Crabbelaer

Wordt het nen bruine, blonde, groene of blauwen ? ne straffen, ne zoete, bittere of ne flauwe plezante…? Ook curieus ?

Heb geduld, vertrouwen en houd alle Crabbelaer kanalen goed in de gaten!

Facebook
lijn
Foodpairing

Foodpairing

In maart en december vorig jaar hebben we onze eerste foodpairing events gegeven in het MIAT en in ons pakhuis. Iedereen was dolenthousiast, het werd enorm gesmaakt en veel gelachen.

Na deze twee fantastische avonden, hebben we besloten om dit concept aan te bieden aan bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een verrassend team event. Samen kokkerellen en gezellig sneukelen, daarvoor kan je nu ook bij ons terecht. Na een korte introductie en basis in foodparing technieken met bier, gaan we samen aan de slag met de deelnemers voor een fantastisch driegangen menu.

Vanaf 15 personen kunnen we dit organiseren in het pakhuis van Crabbelaer, Vijfwindgatenstraat 21E, 9000 Gent. Aanvragen minimum 3 weken op voorhand.

Meer info :
mail ons naar hello@crabbelaer.be of een belletje naar Pele op 0490 412 273.

Brouwerij de 6 Helmen
Vijfwindgatenstraat 21E
9000 Ghent - Belgium

www.crabbelaer.be
hello@crabbelaer.be
Schrijf mij uit

Created by AGX